illustratie van 3 vertellende vogels in een boom

De beste plek aan de haard is voor de verhalenverteller.


Workshops

Deel je ideeën, engageer je en leer bij!

-Workhops vertellen voor volwassenen-

Hoe word ik een podiumbeest?

Tijdens deze theatrale workshop van drie avonden gaan we intensief en speels werken rond podiumbewustheid. We werken aan lichaamstaal, zelfbewustzijn, stem, ademhaling en beweging. We gaan op zoek naar wat er nodig is om jouw boodschap, jouw verhaal op een positieve, beklijvende manier in de wereld te brengen. Hierna weet je waaraan je begint en focus je op een goed resultaat. Geen klamme handen meer of stokkende adem, maar zelfverzekerd en stevig geaard wordt het podium JOUW PLEK!

Madeleine Nieuwlaat is verhalenvertelster en coach. Ze geeft regelmatig workshops en verzorgt voorstellingen in Vlaanderen en in Nederland. Meer over haar vind je op www.echtgebeurd.be


Drie maandagavonden: 11 – 18 en 25 oktober 2021 van 20u tot 21.45u


50€ voor drie avonden


Waar? In Cultuurstation Tracé – Ekeren

-Workhops vertellen voor volwassenen-

Vertellen met plezier

Tijdens de workshop VERHALEN VERTELLEN oefenen we over de 5 W’s
die belangrijk zijn in ieder verhaal: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom
én de H van Hoe én van Humor.
Er wordt uitgebreid aandacht gegeven aan lichaamsbeweging, stem en inleving.

-Workshop Presenteren-

Presenteren – Op twee voeten

Twee avonden die je helpen bij het geven van een presentatie of lezing. Er worden op een speelse manier tools aangereikt om je zelfzekerder en sterker te voelen bij wat je te zeggen hebt op een podium.

– Toneel voor kinderen –

Het levende schilderij

Tijdens de workshop ‘Het Levende Schilderij’ werken we vooral rond het beeldend theatermaken. Via improvisaties, toneelspelletjes, speelse oefeningen komen we tot een authentiek eindresultaat. De werkvorm leert de kinderen nadenken over de essentie van een beweging, over hun lichaamsexpressie en hoe mimiek maximaal te gebruiken.
We werken samen in kleine groepjes en pelplezier komt op de eerste plaats. Voor kinderen vanaf 2de leerjaar.

-Workshop kintsugi-

Kintsugi – Een nieuwe techniek

De kunst om iets wat gebroken is, opnieuw te herstellen en met gouden littekens mooier te maken. Een nieuwe techniek om een oud Japans ambacht terug leven in te blazen en om scherven porselein terug samen te brengen en met goud te herstellen zodat het object nóg mooier en waardevoller blijkt.

Kintsugi is ook een metafoor voor de barsten en scheuren in onze ziel en ons lichaam die we tijdens ons leven opgelopen hebben en om deze littekens met goud te vullen als waardevol deel van ons levensverhaal.

Heb je gebroken aardewerk of porselein dat een ‘update’ verdient, breng het zeker mee. Maar we voorzien ook ‘scherven’ voor wie de workshop wil volgen, maar geen gebroken potten in huis heeft 🙂 .