illustratie van 3 vertellende vogels in een boom

Je kan enkel missen
wie je heeft geraakt.


Spreekster bij uitvaarten

De afscheid speech : Een levensverhaal neerpennen

Het moment dat een geliefde in de familie overlijdt is een heel ingrijpende gebeurtenis. Dan wordt het erg moeilijk en pijnlijk om de overledene een mooi tekstueel afscheid te geven omdat we overmand zijn door verdriet. Het is de begrafenisondernemer die de dienst en de noodzakelijke praktische regelingen treft. Maar een levensverhaal neerpennen, daar de tijd voor kunnen nemen en dat tijdens de kerkelijke of profane dienst naar voor brengen is soms echt teveel voor nabestaanden in deze hectische periode. Dan breken we, zijn we soms sprakeloos van verdriet. Dan kan het zijn dat, ondanks onze goede bedoelingen en de mooie woorden die we in gedachten hebben, het uiteindelijk toch niet lukt. En dan is het fijn te weten dat iemand anders uw woorden aandachtig heeft beluisterd, ze heeft opgeschreven en ze in uw plaats uitspreekt. Met alle respect.

Een betekenisvolle toespraak op de begrafenis, uitgewerkt bij u thuis

Als ik bij u thuis wordt uitgenodigd als spreekster bij uitvaarten kunt u tijdens het gesprek aangeven wat u tijdens de uitvaart wil gezegd hebben. Met uw eigen woorden schetst u mij een beeld van de overledene, van het verleden, de liefdes, het leed en de levensgebeurtenissen. We bekijken samen hoe we uw gedachten en verhalen over het leven van de overledene op een mooie manier in de wereld kunnen zetten als een laatste eerbetoon. We spreken in vertrouwen en brengen de soms losse flarden samen tot een mooi geheel. Het mag geen opsomming van feiten worden, maar een betekenisvolle toespraak die voor u en de andere nabestaanden een troostvol moment kan zijn.

Even praktisch

U kunt zelf of via de begrafenisondernemer contact met mij opnemen, liefst binnen 36 uur na het overlijden. Ik probeer zo snel mogelijk langs te komen om een gesprek met u en/of de andere nabestaanden te hebben. Ik beluister u en schrijf nadien een tekst uit die ik u per mail doorstuur of voorlees via telefoon. U kan reageren en dan wordt er aangepast wat aangepast moet worden. De dag van de uitvaart zelf ben ik ruim op tijd aanwezig.

Overzicht aanbod : Begrafenis speech

• Een persoonlijk gesprek om informatie van u te krijgen over de overledene; +/- 2 uur.
• Het schrijven van het levensverhaal en uitwerking op papier.
• U krijgt mijn tekst op voorhand ter bespreking per mail of voorgelezen.
• Bij de uitvaart spreek ik voor de genodigden.
• Reiskosten worden vanaf 20 km buiten Brasschaat berekend aan 0,35 €
• Het is mogelijk een factuur te ontvangen om eventueel bij uw uitvaartverzekering aan te geven.
• De uiteindelijke prijs wordt op voorhand medegedeeld. Geen verrassingen.