Verhalen vertellen onthult betekenis zonder die te definiëren. -Hannah Arendt


Madeleine

Hoe ik vertelster ben geworden?

Lezen, lezen en nog eens lezen. Naar de bibliotheek gaan en boeken kiezen op dikte, hoe dikker hoe beter. De bijbel trouwens ook, wat een beeldende verhalen daarin staan!

En later merken dat op een podium staan en toneelspelen écht wel leuk is. Een ontdekkingstocht ondernomen langs de theateropleiding Acsent en Shireen Strooker, de stand-up comedy met Nigel Williams en impro en straatheater met Mike Van Alfen. Tot ik bij de verhalen uitkwam. Het vertellen paste me als een zalig warme jas. Zo is het gebeurd en vertellen doe ik nog steeds, die jas houd ik graag aan. Vertelsels voor de kleintjes, maar zeker ook voor de groten.

Mijn queeste leidde me langs veel boeiende verhalenstations: naar de koude wereld van de Inuit, het speelse Indiaanse geweld, de Ierse legenden en de Maginogi mythen. Hoe trots zijn de ridders en jonkvrouwen in de verhalen van koning Arthur en de Middeleeuwse wereld. Hoe houd ik van de frivole 1001-Nachtverhalen en de erotische vertelsels van de Decamerone, …

Vertelland toonde me veel helpers: de zalige docent Frank Cools, de energie van Bea De Groote en Jane Blake, jaarlijkse coachings met TcollectiefvertelT en Herwig De Weerdt, de ondersteuning van Veva Gerard. Verteld heb ik al in iedere Belgische provincie en in Nederland, Marokko, Dublin, Istanbul, Egypte, Frankrijk.

Kijken … luisteren … spelen… GENIETEN!


Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?