illustratie van 3 vertellende vogels in een boom

De geest opvoeden zonder het hart te onderwijzen is helemaal geen opleiding. -Aristoteles


Verhalen voor kinderen

Vertellingen voor kleine oren

-Prachtig Oosters getint verhaal voor 6+-

Als een wolk verliefd is

Het meisje Aiché, woont vreedzaam in het land van de Liefde met een witte duif en boven haar steeds de wolk die hevig op haar verliefd is. Deze zorgt ook dat ze het niet te warm of te koud heeft, laat de bloemen in haar tuintje groeien en alles is peis en vree. Dan komt daar die vreselijke Seyfi die zegt dat alles van hem is, ook Aiché, hij wil dat ze met hem trouwt. Zij is helemaal niet akkoord en gaat in verzet.

Een verhaal dat zacht en mooi begint, waar een gevecht tussen het goede en het slechte, de pester en de gepeste, de wereld even op zijn kop zet. Met een mooi einde, want de liefde overwint alles.

-Reusachtig spannende verhalen voor 8+-

De reuzen komen

Een gedreun, een gebrom, een zware voetstap.
Opgepast, daar komen ze. Verstop je, verschuil je, of ben je zo dapper als Jack de Reuzendoder? Of zo slim als…?

-Mooi verhaal voor 6+-

De prinses op de erwt

Alleen met een ‘echte’ prinses wil de prins trouwen en zo een ‘echte’ prinses blijkt niet gemakkelijk te vinden. Dus reist hij de hele wereld rond, maar zonder haar te vinden. Maar op een donkere onweersavond wordt er aan de grote poort geklopt. Een prinses ?

Sprookje van Hans Christian Andersen.

-Grappig verhaal voor 6+-

De nieuwe kleren van de keizer

De keizer is dol op mooie kleren, hij grijpt iedere gelegenheid aan om nieuwe kleren aan te kopen. Zijn verjaardag komt eraan en moet passend gevierd worden. Bij 2 wevers bestelt hij een nieuwe outfit; zij passen hem onzichtbare kleren aan die alleen te zien zijn voor intelligente mensen. Met zijn onzichtbare kleding loopt hij in de verjaardagsstoet, bewonderd door iedereen. Een kind roept het uit.

Sprookje van Hans Christian Andersen.

-Verhaal voor 8+-

Wassilissa en haar pop

Wassilissa is het allermooiste meisje van het dorp. Maar ze heeft de allergemeenste stiefmoeder van het land. En haar jaloerse stiefzusjes zijn ook al niet veel beter. Zij pesten haar en geven haar van alles de schuld. Het leven van Wassilissa is een ware hel. En dan wordt het nog erger. Wassilissa krijgt een gruwelijke opdracht. Zij moet naar het donkere woud om vuur te halen bij de verschrikkelijke Baba Jaga. Maar Wassilissa heeft een geheim. En dat zal haar helpen om heelhuids terug in de wereld te komen.

Heel bijzonder russisch sprookje vol betekenissen

En ook nog : Hans de Sukkel, Koning Midas heeft ezelsoren, De kleine prins, De Bremer stadsmuzikanten, Mannetje Timpetee, Adjendodderke en andere Antwerpse verhalen zoals het typische Vlaamse verhaaltje De rollende pannenkoek en … …